AmkHaber Yaşam Mahkemeden kanser hastalarını sevindiren karar verildi

Mahkemeden kanser hastalarını sevindiren karar verildi

Böbrek kanseri hastası A. U., SGK'nin aylık 75 bin lira değerindeki ilacını karşılaması için açtığı davayı kazandı. Adana 2’nci İş Mahkemesi, ilacın tedbiren SGK tarafından karşılanmasına karar verdi. U., tedavi için gereken ilacı artık ücretsiz olarak alabilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahkemeden kanser hastalarını sevindiren karar verildi

Böbrek Kanseri Hastası A. U., SGK'dan İlaç İçin Mücadele Ediyor

Böbrek kanseri teşhisi konulan ve 5 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Adana'da yaşayan A. U., tedavisi için gereken aylık 75 bin lira değerindeki ilacın SGK tarafından karşılanması için hukuki bir süreç başlattı.

Mahkeme, İlacın SGK Tarafından Karşılanmasına Karar Verdi

Adana 2'nci İş Mahkemesi, A. U.'nun avukatı Büşra Kanat aracılığıyla açtığı dava sonucunda ilacın tedbiren SGK tarafından kesintisiz ve eksiksiz olarak karşılanmasına hükmetti.

A. U.'nun Talebi Üzerine Alınan Karar

6100 sayılı yasaya dayanarak yapılan mahkeme kararında, A. U.'nun mevcut hastalığı nedeniyle kullanması gereken ilacın SGK tarafından karşılanmasına karar verildi. Bu karar ile A. U.'nun tedavisi için gerekli olan ilacın maddi yükü SGK tarafından üstlenilmiş oldu.

İlacın Hayati Öneme Haiz Olduğu Belirtildi

Mahkeme kararında, A. U.'nun kanser teşhisi nedeniyle ilacı kullanma zorunluluğu olduğu ve ilacın hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Bu doğrultuda ilacın SGK tarafından karşılanması kararı alındı.

SGK, İlacı Ücretsiz Olarak Karşılayacak

Mahkeme kararının ardından ilgili SGK birimine yazılan müzekkerenin gereği olarak, A. U.'nun aylık 75 bin lira değerindeki ilacı SGK tarafından ücretsiz olarak karşılanacak. Bu kararla A. U., ilaç masrafları konusunda rahat bir nefes almış oldu.

Yatağan-Milas karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Yatağan-Milas karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.