AmkHaber Yaşam "Gazi Üniversitesi Konferansında Abdurrahman'ın İslam Dünyasındaki Rolüne Dikkat Çeken Yılmaz'a Ödül Verildi"

"Gazi Üniversitesi Konferansında Abdurrahman'ın İslam Dünyasındaki Rolüne Dikkat Çeken Yılmaz'a Ödül Verildi"

Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa katılan Yılmaz, alimlerin İslam dünyasında fitne ateşlerini söndürmede önemli rol oynayacağını vurguladı. Abdurrahman'ın düşünceleriyle geleceğe umutla bakılacağını belirtti. Yılmaz, dünya liderlerine eşitlik ve adalete vurgu yaparken, Gazze'deki olayları da eleştirdi. Abdurrahman'a ödül takdim edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Gazi Üniversitesi Konferansında Abdurrahman'ın İslam Dünyasındaki Rolüne Dikkat Çeken Yılmaz'a Ödül Verildi"

Yılmaz: Müslümanca Düşünmek Nasıl Olur?

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen "Müslümanca Düşünmek Nasıl Olur? Tefkir ve Tefekkür" isimli konferansa katılan Yılmaz, dinin anlaşılması, anlatılması ve yaşanması hususunda Allah'ın alimleri sorumlu tuttuğunu belirtti.

İslamın Hakikatlerinin Egemen Olması İçin Alimlerin Çabası Şart

Yılmaz, İslam dünyasındaki entelektüel krizin aşılması ve fitne ateşlerinin söndürülmesi gerektiğini vurgulayarak, alimlerin bu konuda büyük rol oynayacağını belirtti. Rabbimizin müminleri kardeş olarak nitelendirdiğini hatırlatan Yılmaz, birlik ve dayanışmanın önemine değindi.

İslamofobi ve İslam Düşmanlığına Karşı Tek Yürek Olmak

Yılmaz, dünyada artan İslamofobi ve İslam düşmanlığına karşı tek ses, tek yürek olmanın önemine vurgu yaptı. Kutsal kitapları ve peygamberlerine karşı yapılan saldırıları kınarken, dayanışmanın gücüne dikkat çekti.

Entelektüel Birikime Olan İhtiyaç

Prof. Dr. Taha Abdurrahman'ın entelektüel birikiminin İslam dünyasının geleceği için umut verici olduğunu ifade eden Yılmaz, düşünsel bağımsızlığın önemine değindi. Farklı modernlik tecrübelerinin yaşandığı günümüzde, Abdurrahman'ın çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

İslam Düşüncesinin Bağımsızlık ve Akıl Dengesine Katkısı

Yılmaz, İslam düşüncesinin akıl ve kalp arasındaki dengeyi sağlaması gerektiğine işaret ederek, bilginin eyleme dönüşmesinin ve hayatı değiştirmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, adaletten yana tutum sergileyen liderlerin öneminin altını çizdi.

Müslüman Filozof ve Felsefe Üzerine Düşünceler

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Müslüman filozofun felsefi problemleri özgün bir çerçevede oluşturması gerektiğini belirtti. İslam düşüncesinin insanlığa onur ve şeref bahşetme amacına vurgu yaparak, bilimin sınırlarını ve gücünü ele aldı.

Bağcılar'da İmamı Okla Yaralayan Saldırgan Gözaltında

Bağcılar'da İmamı Okla Yaralayan Saldırgan Gözaltında