AmkHaber Yaşam BM: İsrail, Sivil Ölümleri Açıkça İhmal Etti

BM: İsrail, Sivil Ölümleri Açıkça İhmal Etti

BM, İsrail'in Gazze'deki El-Tabin okuluna düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli'nin öldüğünü belirterek, saldırının yüksek orandaki sivil ölümleri göz ardı ettiğini vurguladı. BM İnsan Hakları Ofisi, saldırının sığınak olarak kullanılan okula yönelik en az 21'inci saldırı olduğunu açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM: İsrail, Sivil Ölümleri Açıkça İhmal Etti

BM'den İsrail'in El-Tabin Okulu'na Yönelik Saldırıya İlişkin Açıklama

BM, İsrail'in Gazze'deki El-Tabin okuluna düzenlediği saldırının yüksek orandaki sivil ölümlerini açıkça göz ardı ederek gerçekleştirildiğini vurguladı.

İsrail'in Saldırısı En Az 100 Filistinli'nin Hayatına Mal Oldu

İsrail ordusunun El-Tabin okuluna düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda en az 11 çocuk ve 6 kadın da yaşamını yitirdi.

BM İnsan Hakları Ofisi'nin Değerlendirmesi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi (OHCHR), İsrail ordusunun Gazze'deki El-Tabin okulunu hedef alan saldırısını kınayarak, sivillerin korunmadığını belirtti. OHCHR, saldırıların Uluslararası İnsancıl Hukukun gerektirdiği yükümlülüklere uyulmadığını ifade etti.

Filistin Sivil Savunma'dan Açıklama

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmoud Bassal, El-Tabin okulunda yaklaşık 6 bin kişinin barındığını ve saldırıda ölenler arasında birçok çocuk ve kadının bulunduğunu belirtti.

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'den İtiraf

BM Filistin özel raportörü Francesca Albanese, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistinliler, onları korumadaki kolektif yetersizliğimiz için bizi affetsin" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'dan Belarus semalarında İHA'ların görülmesi sonrası Kiev maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı.

Ukrayna'dan Belarus semalarında İHA'ların görülmesi sonrası Kiev maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı.