AmkHaber Gündem TBMM Genel Kurulu, Somali'ye Destek Süresini 2 Yıl Olarak Belirledi

TBMM Genel Kurulu, Somali'ye Destek Süresini 2 Yıl Olarak Belirledi

TBMM Genel Kurulu, Vergi Kanunu'nu görüşmek üzere toplandı. Meclis Başkanvekili Bozdağ, Somali tezkeresini okuttu. Tezkere tartışmalarında Saadet Partisi destek, CHP ve Dem Parti karşı çıktı. Tezkerenin kabul edilmesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'ye destek süresi 2 yıl olarak belirlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Genel Kurulu, Somali'ye Destek Süresini 2 Yıl Olarak Belirledi

TBMM Genel Kurulu Vergi Kanunu Değişikliklerini Görüşmek Üzere Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Vergi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Somali Tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda Okundu

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Somali tezkeresini Genel Kurul'da okuttu.

Saadet Partisi'nden Tezkere Açıklaması

Saadet Partisi grubu adına tezkere hakkında söz alan Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, Türkiye'nin Somali'ye gemi göndereceğini belirtti. Torun, petrol arama tesislerinin güvenliği için bu adımın doğru olduğunu vurguladı.

Somaliland'ın Türkiye'ye Karşı Tutumu

Kuzeyde ayrılıkçı olan Somaliland bölgesinin Türkiye'nin kara sularını kullanmasına izin vermeyeceğini açıklaması üzerine, Cemalettin Kani Torun hükümeti dikkatli olmaya çağırdı.

CHP'den Tezkereye Karşı Açıklama

CHP adına söz alan Tekirdağ Milletvekili Selcan Hamşıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerine destek olacaklarını ancak tezkereye karşı olduklarını ifade etti.

MHP'den Olumlu Yaklaşım

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, MHP grubunun tezkereyi olumlu karşıladığını ve 'evet' oyu vereceklerini belirtti.

CHP'den Eleştiri

CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Namık Tan, Somali tezkeresine karşı çıkarak tahtırevanla gitmeye çalışılmasını eleştirdi ve tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

Tezkere Kabul Edildi

Meclis'te yapılan oylama sonucunda, Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'nin güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerine destek verilmesi kararlaştırıldı.

İş Birliği ve Sonuçlar

Kabul edilen tezkere ile Türkiye'nin Somali ile yürüttüğü iş birliği vurgulandı. Somali Federal Hükümeti'nin Türkiye'den terörizm ve diğer tehditlere karşı destek talep ettiği belirtildi. Bu iş birliğinin bölgede istikrar ve güvenliğe katkı sağlayacağı ifade edildi.

Havalandırma Borusu Yola Düştü

Pendik'te bir havalandırma borusunun yola düşmesi sonucu 2 araç zarar gördü. Olayın trafiği etkilediği ve yoğunluğa neden olduğu bildirildi.

Taksicilerden Müjde

Taksiciler, 29 Temmuz'da başlayacakları bir hareketlilik planıyla ilgili adımlar atmaya başladı. Detaylar konusunda açıklama yapılması bekleniyor.

KKTC Meclis Başkanı Türkiye'nin Gücünü Vurguladı ve KKTC'nin Federasyon Yapısına Karşı Olduğunu Belirtti.

KKTC Meclis Başkanı Türkiye'nin Gücünü Vurguladı ve KKTC'nin Federasyon Yapısına Karşı Olduğunu Belirtti.