AmkHaber Gündem Orman yangınında düşen helikopterin kurtarılma operasyonu 3. gününde devam ediyor

Orman yangınında düşen helikopterin kurtarılma operasyonu 3. gününde devam ediyor

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını sırasında düşen helikopterin enkazı Gökdere Köprü Barajı'nda. Helikopterdeki 5 kişilik mürettebat kurtuldu, orman yangını ise söndürüldü. Dalgıçlar, helikopter enkazını çıkarmak için balon sistemini kurmaya başladı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orman yangınında düşen helikopterin kurtarılma operasyonu 3. gününde devam ediyor

Orman Yangını Sırasında Helikopter Enkazı Çıkarılıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde 3 gün önce meydana gelen orman yangını sırasında Gökdere Köprü Barajı'na düşen helikopter enkazının çıkarılması için dalgıçlar harekete geçti.

Helikopter Enkazı Barajdan Kurtarıldı

Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale için gönderilen helikopter, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'na düştü. Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebat yüzerek kurtulmayı başardı.

Yangın Söndürme Helikopteri Enkazı 38 Metre Derinlikte

JAK ve SAK ekipleri ile su altı robotu, enkaza ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Helikopter enkazının 38 metre derinlikte olduğu belirlendi.

Enkazın Çıkarılması İçin Balon Sistemi Kuruluyor

Enkazın çıkarılması için su seviyesinin düşürülmesinin ardından balon sistemi kurulumuna başlandı. Planlamalara göre helikopter enkazı vinç yardımıyla karaya çıkarılacak.

Çalışmaların Tamamlanması İçin Planlama Yapılıyor

Ekipler, balonların helikoptere bağlanması için hazırlık yapıyor. Enkazın çıkarılması için başlatılan çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Domates tarlasında kova kavgası: 1'i ağır 5 yaralı

Domates tarlasında kova kavgası: 1'i ağır 5 yaralı