AmkHaber Gündem İzmir'de Su Birikintisine Basan ve Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümüyle İlgili 10 Şüpheli Nöbetçi Mahkemede!

İzmir'de Su Birikintisine Basan ve Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümüyle İlgili 10 Şüpheli Nöbetçi Mahkemede!

İzmir'de sağanak sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren iki kişinin ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de aralarında olmak üzere 10 şüpheli ifadelerini verdi ve nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de Su Birikintisine Basan ve Elektrik Akımına Kapılan İki Kişinin Ölümüyle İlgili 10 Şüpheli Nöbetçi Mahkemede!

İZSU ve GDZ Elektrik Genel Müdürleri İfade Verdi

İzmir'de meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan su baskını olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla bağlantılı olduğu düşünülen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltına alınan 11 kişiden 1'i Orduda yakalandıktan sonra SEGBİS aracılığıyla ifade verirken, diğer 10 şüpheli ise İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılığa 6 saat boyunca ifade veren 11 kişiden 9'u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da bulunuyor. İki kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu Açıklamada Bulundu

Olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığını düşünen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, adliyeye gelerek açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, "Bu sürecin siyasallaştırılmasına karşıyız. Devletin Genel Müdürü, usulünce davet edilir, savcılığa gelir ve bilgilerini verirdi. Gözaltına alınıp geceyi karakolda geçirmesi bir algı oyunudur" dedi.

Tunç Soyer Destek Verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer de adliyeye gelerek sanıkların ailelerine destek verdi. Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 14'ü tutuklanmıştı. Olayla ilgili detaylar gelişmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta tünelde alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi, itfaiye müdahale etti.

Kahramanmaraş'ta tünelde alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi, itfaiye müdahale etti.