AmkHaber Gündem Hakan Fidan, İsrail'in soykırım davasına katılmak için hazırladıkları dosyaları çarşamba günü mahkemeye sunacak

Hakan Fidan, İsrail'in soykırım davasına katılmak için hazırladıkları dosyaları çarşamba günü mahkemeye sunacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Sisi ve Dışişleri Bakanı Abdulati ile görüştü. İki ülke arasındaki işbirliği vurgulandı, İsrail'in Gazze'deki saldırıları kınandı. Fidan, Mısır'la bölgesel istikrar için çaba harcayacaklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakan Fidan, İsrail'in soykırım davasına katılmak için hazırladıkları dosyaları çarşamba günü mahkemeye sunacak

Hakan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından Alemeyn'de kabul edildi. Fidan, aynı zamanda Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati ile de bir araya geldi.

Fidan'dan Soykırım Davası Açıklaması

Fidan, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahil olmak için Türkiye'nin çarşamba günü başvuru dosyasını mahkemeye teslim edeceklerini söyledi. Ayrıca, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine de değinerek, "Netanyahu barış istemiyor. İsrail, ateşkes görüşmelerinin başmüzakerecisini kalleşçe suikastla öldürmüştür" ifadelerini kullandı.

Fidan'ın Mısır Ziyareti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iki günlük resmi ziyaret için Mısır’da bulunuyor. Fidan, ziyaretin ilk gününde El Ariş Limanı, Refah Sınır Kapısı ve Mısır Kızılay Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Ayrıca, Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ile görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanı ile Görüşme

Fidan, bugün ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından Alemeyn'de kabul edildi ve daha sonra Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Fidan, bölgenin ateş çemberine döndüğü bu günlerde Mısırlı kardeşlerle işbirliği içinde olduklarını vurguladı ve Sisi'nin Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.

Fidan'dan İsrail Eleştirisi

Fidan, İsrail'in bölgedeki saldırganlığının büyük bir tehdit olduğunu vurgulayarak, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı. Ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun barış istemediğini ve yayılmacılık peşinde koştuğunu söyledi. Fidan, uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahil olacaklarını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'nin Açıklamaları

Mısırlı Bakan Abdulati, Türk özel sektörünün Mısır'daki teşviklerden faydalanması gerektiğini ve turizm alanında işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bölgedeki güvenlik ve istikrarı öne çıkaran Mısır ve Türkiye'nin ortak çaba harcaması gerektiğini vurguladı. Abdulati, Filistin halkına yönelik saldırıların sona ermesi gerektiğini ve bölgenin istikrarı için adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Ünlü sanatçı Serkan Kaya, duygusal sözlerle ustaların asla unutulmayacağını vurguladı.

Ünlü sanatçı Serkan Kaya, duygusal sözlerle ustaların asla unutulmayacağını vurguladı.