AmkHaber Gündem Erdoğan Rize'de STK'larla buluştu: Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın özür dilemesini bekliyoruz

Erdoğan Rize'de STK'larla buluştu: Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın özür dilemesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda konuştu. Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı davet ettiklerini ancak gelmediğini belirtti. Türkiye'nin Ayder'i restore ettiğini ve Gazze'ye yardım gönderdiğini vurguladı. Netanyahu'yu eleştirerek, Türkiye'nin bağımsızlık hedefine koştuğunu ifade etti. Abbas'ın özür dilemesini beklediklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan Rize'de STK'larla buluştu: Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın özür dilemesini bekliyoruz

Erdoğan'dan Abbas'a Tepki

Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye davetini hatırlatarak, kendisini davet etmelerine rağmen gelmediği için özür dilemesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, Filistin liderinin daveti reddetmesine atıfta bulunarak, gelecek mi gelmeyecek mi konusunda beklentilerini dile getirdi.

Ayder Yaylası Projesi Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki buluşmada Ayder Yaylası'nın doğal koruma ve yenileme projesinin tamamlandığını duyurdu. 2 milyar 667 milyon liralık yatırımla Ayder'in eski ihtişamına kavuşturulduğunu belirten Erdoğan, doğal güzelliklerin korunması için yapılan çalışmalara vurgu yaptı.

Barış ve İstikrar Çalışmaları

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da değinerek, şehirlerin yıkıldığı, çocukların yetim kaldığı bu durum karşısında Türkiye'nin barış ve istikrar için çalıştığını söyledi. Gazze'deki soykırım karşısında da duyarsız kalmadıklarını, insani yardımlar konusunda öncü olduklarını ifade etti.

Netanyahu'ya Eleştiri

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına sert tepki gösterdi. Netanyahu'yu alkışlayanları eleştiren Erdoğan, Gazze'nin yerle bir edildiği olayları hatırlatarak, insanlık adına utanç verici bulduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bağımsızlığı için çalıştıklarını vurgulayarak, ülkenin çeşitli alanlardaki hedeflerine odaklandıklarını dile getirdi.

Abbas'ın Özür Dilemesi Gerektiğini Belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye davetini reddetmesi üzerine kendisinden özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Davetin yapıldığını ancak Abbas'ın gelmediğini belirten Erdoğan, siyasi çevrelerin bu konudaki eleştirilerine cevap verdi ve gelecek adımları beklediklerini söyledi.

Aşık Veysel'in kızı Hayriye Özer, beyin pıhtısı geçirdi!

Aşık Veysel'in kızı Hayriye Özer, beyin pıhtısı geçirdi!