AmkHaber Gündem Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ana gündem maddesi Gazze ve Haniye suikastı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ana gündem maddesi Gazze ve Haniye suikastı

Kabine Beştepe'de toplandı. İsmail Haniye suikastı ve Ortadoğu gerilimi öne çıktı. Esir takası, terörle mücadele ve ekonomi de görüşüldü. Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, bölgedeki ateş, esir takası, terörle mücadele ve ekonomi konuşuldu. Erdoğan toplantının ardından açıklama yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ana gündem maddesi Gazze ve Haniye suikastı

Kabine Beştepe'de Toplandı

Kabine, 3 haftalık aranın ardından bugün Beştepe'de bir araya geldi. İsmail Haniye suikastı ve Ortadoğu'da artan gerilim, kabinede ilk olarak ele alınan konular arasında yer aldı.

Ankara'da Gerçekleşen Esir Takası Gündemde

Ankara'da gerçekleşen esir takası, terörle mücadele ve ekonomi, kabinede değerlendirilmesi beklenen diğer önemli konu başlıkları arasında yer alıyor.

Kabine Beştepe'de Toplandı

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Beştepe'de toplandı. Toplantı, saat 15.50'de başladı ve Ortadoğu'da artan gerilim ana gündem maddesi olarak belirlendi.

Ortadoğu'daki Gerilim Ele Alınacak

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı misilleme tehditleri ve İsrail'in bölgedeki saldırıları kabinede ele alınacak. Türkiye'nin bölgede artan gerilime karşı atacağı diplomatik adımlar da değerlendirilecek.

Ankara'daki Esir Takası Gündemde

Kabinede ele alınacak bir diğer konu ise geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında gerçekleşen 26 kişilik takasın detayları masaya yatırılacak.

Terörle Mücadele Ön Planda

Kabine toplantısında terörle mücadele de önemli bir konu olacak. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyon ve hedeflerin imha edilmesi değerlendirilecek. Yeni operasyonlar için atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

Kayıt Dışıyla Mücadele Devam Ediyor

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamındaki denetimlerin sürdüğü kabinede, enflasyonla mücadele de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından basının karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Tekirdağ’da fırtına sonrası çatılar uçtu, ağaçlar devrildi!

Tekirdağ’da fırtına sonrası çatılar uçtu, ağaçlar devrildi!