AmkHaber Gündem Asos Sahilindeki Mülteci - Sahil Güvenlik Çatışma İddiaları Yalanlandı

Asos Sahilindeki Mülteci - Sahil Güvenlik Çatışma İddiaları Yalanlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Asos sahilinde Sahil Güvenlik ile mülteciler arasında çıkan silahlı çatışma iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik, düzensiz göçmenlere yapılan müdahale sırasında ateş açılmadığını belirtti ve olayı detaylı bir şekilde açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asos Sahilindeki Mülteci - Sahil Güvenlik Çatışma İddiaları Yalanlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM), Asos sahilinde Sahil Güvenlik ile mülteciler arasında silahlı bir çatışma çıktığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Sahil Güvenlik Botuna Ateş Açıldığı İddiaları Yalanlandı

DDM'nin yaptığı açıklamaya göre, Asos sahilinde düzensiz göçmenlere müdahale sırasında Sahil Güvenlik botuna ateş açıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. "25 Temmuz 2024 tarihinde saat 18.20’de, Sahil Güvenlik botları tarafından Çanakkale ili Ayvacık ilçesi açıklarında hareket halindeki lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Sahil Güvenlik ekiplerinin manevralarla müdahale ettiği düzensiz göçmen botunun Hıyarlık mevkiinden sahile çıktığı ve göçmenlerin karada yakalandığı belirtildi.

Kurtarırken öldüren ihmal: Beren Su'ya kemer takılmadı, itfaiyeci termos tutuyordu

Kurtarırken öldüren ihmal: Beren Su'ya kemer takılmadı, itfaiyeci termos tutuyordu