AmkHaber Gündem Ankara'daki Tutuklu Takasında Serbest Kalan İsimler; ABD ve Rusya Arasında Mutlu Son!

Ankara'daki Tutuklu Takasında Serbest Kalan İsimler; ABD ve Rusya Arasında Mutlu Son!

Batılı ülkeler ve Rusya arasında tarihi bir tutuklu takası gerçekleşti. Takas sonucunda 24 tutuklu serbest bırakıldı. Aralarında ABD vatandaşı gazeteci Evan Gershkovich'in de bulunduğu tutuklular, Batı ve Rusya arasındaki anlaşma ile özgürlüklerine kavuştular.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara'daki Tutuklu Takasında Serbest Kalan İsimler; ABD ve Rusya Arasında Mutlu Son!

Rusya ve Batılı Ülkeler Arasında Tarihi Tutuklu Takası Gerçekleşti

Batılı ülkeler ve Rusya arasında tarihi bir tutuklu takası gerçekleşti. Takas kapsamında 24 tutuklu serbest kalırken, Cumhurbaşkanlığı, Ankara'da MİT'in operasyonuyla gerçekleşen değiş tokuşta 2 de çocuk olduğunu bildirdi.

ABD Vatandaşları Serbest Bırakıldı

Rusya'da hapsedilen, aralarında Wall Street Journal gazetesi muhabiri Evan Gershkovich'in bulunduğu üç ABD vatandaşı, Batı ile Rusya arasında yapılan tutuklu takası anlaşmasıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan diğer Amerikan vatandaşları eski Deniz Piyadesi Paul Whelan ve Rus-Amerikan vatandaşı radyo gazetecisi Alsu Kurmasheva oldu.

Evan Gershkovich: ABD'li Gazeteci

Evan Gershkovich, ABD'li gazeteci, casusluk suçlamalarından hüküm giydikten sonra yüksek güvenlikli bir Rus hapishanesinde 16 yıl hapse mahkum edilmişti. Mart ayında Moskova'nın 1600 kilometre doğusundaki Yekaterinburg kentinde tutuklanmıştı. Gershkovich'i Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA için çalışmakla suçlamışlardı.

Paul Whelan: Eski Deniz Piyadesi

54 yaşındaki Paul Whelan, 2018'de Moskova'da casusluk şüphesiyle tutuklanmasından sonra 2020'de 16 yıl hapis cezası aldı. ABD, Kanada, İngiltere ve İrlanda vatandaşı olan eski Deniz Piyadesi, Mordovya bölgesindeki bir hapishanede tutuluyordu.

Alsu Kurmasheva: Rus-Amerikan Gazeteci

Gershkovich'in hüküm giydiği gün Rus-Amerikan gazeteci Alsu Kurmasheva da gizli bir yargılamanın ardından altı buçuk yıl hapse çarptırıldı. Radio Free Europe/Radio Liberty'de editörlük yapan Kurmasheva, Rus ordusu hakkında sahte bilgi yaymak suçlamasından hüküm giydi.

Vladimir Kara-Murza: Muhalif Siyasetçi

Rusya'da Ukrayna savaşını eleştirdiği için vatana ihanet dahil bir dizi suçlamayla yargılanan muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza geçen yıl 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kremlin'e ve hükümete karşı çıkan Kara-Murza, suçlamaları reddederek mahkemede cesurca ifade vermişti.

Vadim Krasikov: Almanya'da Tutuklu Bulunan FSB Subayı

Almanya'da cezaevinde bulunan ve Alman yetkililer tarafından Rusya Dış İstihbarat Servisi (FSB) subayı olmakla suçlanan Vadim Krasikov da takas edilen kişiler arasında yer aldı. Krasikov, Berlin'deki bir parkta eski bir Çeçen ayrılıkçıyı öldürmek suçlamasıyla müebbet hapse mahkum edilmişti.

Sendikalı Memurlara 641 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi Onaylandı: Işıkhan'dan Açıklama - Memurlar İçin Sevindirici Gelişme!

Sendikalı Memurlara 641 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi Onaylandı: Işıkhan'dan Açıklama - Memurlar İçin Sevindirici Gelişme!