AmkHaber Ekonomi Maliye Bakanı: İstihdam artıyor, enflasyon düşecek

Maliye Bakanı: İstihdam artıyor, enflasyon düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işgücü piyasasındaki olumlu seyri vurgulayarak, enflasyonu düşürmek ve gelir dağılımını iyileştirmek için kararlı olduklarını belirtti. İstihdamda artış ve işsizlik oranında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Şimşek, sürdürülebilir büyüme ve refah artışını hedeflediklerini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maliye Bakanı: İstihdam artıyor, enflasyon düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İşgücü Piyasasındaki Olumlu Seyri Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi. Şimşek, işgücü piyasasındaki olumlu seyrin devam ettiğini vurgulayarak, uyguladıkları programa ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstihdam Artışı Devam Ediyor

Mevsimsel düzeltilmiş verilere göre, mayıs ayında istihdam 273 bin kişi artarak son 12 ayda 1,3 milyon kişiye ulaştı. Aynı dönemde işgücüne katılım oranı yüzde 54,5'e çıkarak tarihi yüksek seviyeye ulaştı. İşsizlik oranı ise 2012 yılından sonra en düşük seviye olan yüzde 8,4'e geriledi.

Büyüme ve Refah Artışı Hedefleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, programlarının nihai amacının sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışı olduğunu belirtti. Kararlılıkla uygulanan programın enflasyonu düşürmeyi ve gelir dağılımını iyileştirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Bakan Şimşek'in Açıklamaları

Bakan Şimşek, "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor. Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz" şeklinde konuştu.

"Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Günü Düşüşle Tamamladı, Fed'in Faiz İndirimi Beklentileri Artıyor"

"Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Günü Düşüşle Tamamladı, Fed'in Faiz İndirimi Beklentileri Artıyor"