AmkHaber Ekonomi Emekli aylıklarına yüzde 24,73 zam geliyor, en düşük maaş 10 bin liradan 12 bin liraya çıkacak

Emekli aylıklarına yüzde 24,73 zam geliyor, en düşük maaş 10 bin liradan 12 bin liraya çıkacak

Emekli aylıklarının artırılması için toplantı yapılacak. Yaklaşık 4 milyon emekliyi etkileyecek zammın yüzde 24,73 olması bekleniyor. En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor. Meclis'e sunulacak düzenlemeyle temmuz maaşlarına yansıtılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli aylıklarına yüzde 24,73 zam geliyor, en düşük maaş 10 bin liradan 12 bin liraya çıkacak

Emekli Aylıklarında Artış Çalışmaları Başlıyor

Son dakika haberi! En düşük emekli aylığının artırılması için çalışmalar hız kazanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yarın Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Emekli Maaşlarına Yüzde 24,73 Zam Geliyor

Yaklaşık 4 milyon emeklinin beklediği zam haberi geldi. 6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Bu zam, kök aylıklara uygulanacak.

En Düşük Aylıkta Sorun Devam Ediyor

Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanlar için yaşanan sorun devam ediyor. Zammın ardından bile en düşük aylık seviyesinin altında kalan emekliler için düzenleme yapılması gerekiyor.

En Düşük Emekli Maaşında Yeni Düzenleme Geliyor

AK Parti yöneticileri, en düşük emekli maaşı konusunda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Gelen bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya yükseltilmesi planlanıyor.

Zam İçin Toplantı Düzenlenecek

Emekli aylıklarındaki düzenlemeler için bir toplantı yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, yarın saat 15.30'da Beştepe'de bir araya gelecek.

Emeklilere Seyyanen Zam Yapılmayacak

AK Parti yetkilileri, emeklilere seyyanen zam yapılmayacağını belirtti. Şu anki çalışmanın odak noktasının en düşük emekli aylığının artırılması olduğu ifade edildi.

Emekli Maaşlarının Asgari Ücrete Çıkarılması Mümkün Değil

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Güler, emeklilik sisteminde ödenen prim miktarı, ödenen süre ve yaş faktörlerinin belirleyici olduğunu dile getirdi.

Meclis'e Sunulacak Düzenleme İle İlgili Açıklama

Toplantı sonucunda çıkacak kararın Meclis'e sunulacağı belirtildi. Temmuz maaşlarına yetiştirilmeye çalışıldığı ancak yetişmediği takdirde oluşacak farkın sonrasında yatırılabileceği ifade edildi.

Maliye Bakanı: İstihdam artıyor, enflasyon düşecek

Maliye Bakanı: İstihdam artıyor, enflasyon düşecek