AmkHaber Dünya THY Tahran Ofisinde 'Başörtüsü Krizi': İran'da Kadın Çalışanlar için Ofis Kapatıldı

THY Tahran Ofisinde 'Başörtüsü Krizi': İran'da Kadın Çalışanlar için Ofis Kapatıldı

Türk Hava Yolları'nın Tahran'daki ofisinde 'başörtüsü krizi' patlak verdi. İran basınına göre, bazı kadın çalışanlar zorunlu başörtüsü kuralına uymadığı için ofis kapatıldı. İran polisinin müdahalesiyle yaşanan olayda THY'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Tahran Savcısı, mahkeme kararı olmadığını belirtti. İçişleri Bakanı ise olaya ilişkin bilgisiz olduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY Tahran Ofisinde 'Başörtüsü Krizi': İran'da Kadın Çalışanlar için Ofis Kapatıldı

THY'nin Tahran Ofisinde 'Başörtüsü Krizi'

Türk Hava Yolları'nın (THY) İran'ın başkenti Tahran'daki ofisinde 'başörtüsü krizi' patlak verdi. İran basınında yer alan habere göre; geçtiğimiz pazartesi günü THY ofisinde bazı kadın çalışanların zorunlu başörtüsü kuralına uymadığı gerekçe gösterildi ve ofis kapatıldı.

İran Polisinin Müdahalesi ve Ofisin Kapanması

Haberde, İran polisinin THY ofisine gitmesinin ardından İran vatandaşı çalışanların başörtüsü takmayı reddetmesi ve polise direnmesinin ofisin kapanmasına neden olduğu belirtildi.

THY'den Henüz Açıklama Gelmedi

Türk Hava Yolları'ndan olayla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, Tahran Savcısı Ali Salehi ise kendisine yöneltilen THY ofisinin mühürlenmesine yönelik mahkeme kararının verilip verilmediğine ilişkin soruya, "Bu olayla ilgili herhangi bir mahkeme kararı çıkarılmadı" şeklinde cevap verdi.

İran İçişleri Bakanı'ndan Farklı Bir İddia

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, hükümet toplantısı sonrası THY ofisinin kapamasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Vahidi, "Bu konu hakkında bilgim yoktu ve olayı basında gördüm. Daha sonra ofisin polis ve çalışanlar arasında çıkan tartışma nedeniyle kapandığı rapor edildi. Bugün de mühür kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

Belediyeler Köpek Sorununa Sert Çözümler Getiriyor: Başıboş Köpekler İçin Hapis ve Para Cezaları Geliyor!

Belediyeler Köpek Sorununa Sert Çözümler Getiriyor: Başıboş Köpekler İçin Hapis ve Para Cezaları Geliyor!